کد خبر: توصیه‌های-طب‌سنتی-برای-تقویت-سیستم-ا
۲۵ مرداد ۱۳۹۹، ۱۳:۳۳
توصیه‌های طب‌سنتی برای تقویت سیستم ایمنی/ افراط در مصرف گرمی‌جات ممنوع
به گزارش خبرنگار بهداشت خبرگزاری سلامت، با شروع اپیدمی کرونا لزوم توجه به سلامتی، اصلاح سبک زندگی و عادت‌های غلط  بیش از پیش احساس شد. طب‌سنتی یا ایرانی از گذشته در میان مردم ایران جایگاه ویژه‌ای داشته است. به همین جهت گفت‌وگویی با یک متخصص طب‌سنتی داشتیم و از روش‌های این طب برای تقویت سیستم ایمنی پرسیدیم. محمودرضا فقیهی؛ متخصص طب‌سنتی در این خصوص گفت: داشتن ورزش معتدل و مداوم نیز یکی از مهمترین توصیه‌ها برای تقویت سیستم ایمنی و قوای بدن است. یعنی روزانه نرمش و تحرک فیزیکی کافی مثل پیاده‌روی سریع داشته باشیم به شکلی که صورتمان کمی عرق کند، قرمز شود و شبنمی از عرق بر بدنمان بنشیند. از دیگر موارد می‌توان به مصرف آب و مایعات کافی در طول روز، تغذیه مناسب، استفاده از انواع مختلف مواد غذایی و ریزمغذی‌ها با رعایت تدابیر تغذیه طب ایرانی اشاره کرد. همچنین خوردن آب‌میوه‌هایی مانند آب پرتقال و آب سیب، استفاده از دمنوش‌های آویشن، شربت‌های زعفران، مصرف رب شیرین‌بیان، رب به و رب سیب هم می‌تواند مفید باشد. خوردن فالوده سیب هم توصیه می‌شود که برای تهیه آن باید یک عدد سیب متوسط را در یک لیوان گلاب یا ترکیبی از گلاب و عرق نسترن رنده کرده و یک قاشق غذا خوری عسل و سر قاشق چای‌خوری پودر زعفران به آن اضافه کرد. فقیهی تاکید کرد: به موقع و خوب غذا خوردن، جویدن درست غذا و رعایت تدابیر طب سنتی در آداب غذا خوردن می‌تواند به تقویت قوا کمک کند. هضم صحیح، عملکرد مناسب دستگاه گوارش، عدم وجود یبوست عواملی هستند که باعث شادابی و در نهایت تقویت قوا می‌شوند. او درخصوص مصرف گرمی‌جات توضیح داد: استفاده از برخی مواد غذایی و دمنوش‌ها که طبع گرم دارند البته در افراد با مزاج مختلف، تفاوت دارد اما می‌تواند کمک‌ کننده برای تقویت قوا باشند. برای مثال مصرف زنجبیل در غذاها یا استفاده از دمنوش زنجبیل و دارچین خوب است. اما باید در نظر داشت که افراط در مصرف گرمی‌جات باعث بروز و حاکمیت خشکی در بدن شده و دفع مواد زائد از سلول‌ها و اندام‌ها دچار اختلال می‌شود. خشکی مفرط بویژه خشکی مخاط‌ها می‌تواند فرد را مستعد ابتلا به برخی بیماری‌ها از جمله ویروس کرونا کند. بنابراین در مصرف گرمی جات نباید افراط کرد. بهتر است به صورت معتدل در طول هفته از ترکیباتی مانند دارچین، زنجبیل و شیرین بیان در رژیم غدایی خود استفاده کنیم. همچنین مصرف سبزیجات معطر مانند جعفری و گشنیز در این ایام باید افزایش پیدا کند. او افزود: خوردن شربت آبلیمو تازه و عسل به صورت صبح‌گاهی یا مصرف شربت‌هایی در طول روز که ترکیبی از یک سوم لیوان گلاب، دو سوم لیوان آب، یک قاشق چایخوری تخم شربتی، یک قاشق چای‌خوری تخم بالَنگو و کمی عسل هستند، مفید است. آب و رب انار هم از مواردی هستند که خیلی به تقویت قوا کمک می‌کنند و اثرات آنتی اکسیدانی بسیار بالایی دارند.  

گفت‌و‌گو: پرستو خلعتبری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha